Bruce Lee – De beroemdste Wing Chun beoefenaar

Wat velen niet weten is dat Bruce Lee de beroemdste beoefenaar van het Wing Chun was.
Wing Chun heeft Bruce Lee beroemd gemaakt en op zijn beurt heeft Bruce Lee het Wing Chun beroemd gemaakt.

Doordat Bruce Lee op 18 jarige leeftijd naar Amerika emigreerde en daar zijn studie van het Wing Chun niet heeft kunnen voorzetten en is zijn Wing Chun kennis gaan aanvullen met andere stijlen hetgeen resulteerde in het Jeet Kune Do.

Maar zijn grote liefde lag bij het Wing Chun.
Het Jeet Kune Do is ontstaan door zijn behoefte aan het kunnen trainen in het Wing Chun.

Uit respect voor zijn leraar en het Wing Chun heeft hij het resultaat hiervan genoemd naar een Wing Chun techniek – het Jeet Kune.

Het Wing Chun is dus eigenlijk het oorspronkelijke Jeet Kune Do.
Het resultaat van zijn zoektocht naar een stijl die hij nooit heeft kunnen leren.
In hedendaagse films van Jacky Chan en Steven Seagal, maar ook in Hollywood films als de Matrix is veel Wing Chun te zien.

Bij Wing Chun Ridderkerk kunt u leren waar Bruce Lee nooit toe in de gelegenheid is geweest.
Bij ons leert u de oorspronkelijke stijl van Bruce Lee.

Gratis Proefles
Lijkt het jou leuk om een proefles mee te doen?
Reserveer hem dan nu!

Lestijd
Dinsdagavond:

Gratis mee trainen in Rotterdam-zuid en Papendrecht.

€ 40,- per maand
vanaf ca 13 à 14 jaar tot 65+