Zelfverdediging Ridderkerk

ZELFVERDEDIGINGSTECHNIEKEN BESTAAN NIET
Zelfverdediging RidderkerkOf je vecht of je vecht niet. Niet de technieken, maar de reden waarom je vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent in feite dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.

Als je op straat zomaar wordt bedreigd moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is om je zelf te beschermen. Dus in feite is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

Zelfverdediging moet aan 3 Voorwaarden Voldoen

EENVOUD – Simpel te Leren en toe te Passen

Alle handelingen moeten snel te leren zijn. Hoe moeilijker hoe meer je na moet denken.
Bedreigd door gevaar heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen.
Wat je bij Wing Chun leert onthoud je voor de rest je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

EFFECTIVITEIT – Maximaal Resultaat

Alle technieken moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging.
Je aanvaller moet niet twijfelen of hij je wel had moeten belagen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden.
Je hebt dus weinig tijd om hem op andere gedachten te brengen.
Met eenvoudige handelingen ben je sneller dan iemand die grote bewegingen gebruikt.

Wing Chun – De Oplossing

Alleen als alle technieken aan deze voorwaarden voldoen heb je een zelfverdediging die door een lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is.
Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie kenmerken.

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen. Zij zoeken een slachtoffer en herkennen jou daar niet in.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch. Wing Chun is dan de beste verzekering.

Gratis Proefles
Lijkt het jou leuk om een proefles mee te doen?
Reserveer hem dan nu!

Lestijd
Dinsdagavond:

Gratis mee trainen in Rotterdam-zuid en Papendrecht.

€ 40,- per maand
vanaf ca 13 à 14 jaar tot 65+